- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Zajímalo by mě, proč je na trhu tak málo až žádné deriváty metadonu. Na strukturu metadonu se nový zákon o psychoaktivních látkách nevztahuje. Je jasné, že samotný Metadon bude chráněn zákonem o léčivech, ale jakákoli drobná změna by opět vedla k tomu, že by se jednalo o volně prodejnou látku. Proto se divím, proč se tyto látky nevyskytují u několika málo nebo žádných prodejců výzkumných chemikálií.
Například mě napadlo, zda by nebylo možné při syntéze metadonu nahradit diethylamino-2-chlorpropan dimethylamino-2-chlorpropanem, čímž by vznikl metadon se dvěma ethylovými skupinami místo methylových skupin na atomu dusíku. Nejsem vystudovaný chemik, ale dovedu si představit, že tato látka by měla podobné vlastnosti jako Metadon, ale nebyla by chráněna žádným zákonem.
Například mě napadlo, zda by nebylo možné při syntéze metadonu nahradit diethylamino-2-chlorpropan dimethylamino-2-chlorpropanem, čímž by vznikl metadon se dvěma ethylovými skupinami místo methylových skupin na atomu dusíku. Nejsem vystudovaný chemik, ale dovedu si představit, že tato látka by měla podobné vlastnosti jako Metadon, ale nebyla by chráněna žádným zákonem.