- Reaction score
- 2
V mnoha postupech amatérských chemiků, které jsem četl na internetu kolem dekarboxylace tryptofanu, se jako extrakční rozpouštědlo používá aceton, někdy se dokonce používá jako katalyzátor samotné dekarboxylace. Ketony a aldehydy snadno vytvářejí iminy s primárními aminy, v našem kontextu "n-isopropyliden-tryptamin", tato kontaminace se urychluje, pokud se provádí extrakce kyselinou a zásadou, protože přidání jakékoli kyseliny katalyzuje reakci aminu na imin.
Můj odhad je, že aceton se používá kvůli tomu, jak snadno se získává, nicméně je to snadný způsob, jak omezit váš konečný produkt. Chloroform a DCM lze použít, ale nejsou příliš vhodné pro mimoburzovní použití, určitě existují jednodušší rozpouštědla, která lze získat, ale musel bych se v tom ještě trochu hrabat.
Byl by někdo schopen osvětlit náhrady rozpouštědel a zda jsou ketony použité při dekarboxylaci/extrakci problémem pro čistotu požadovaného konečného produktu?
Můj odhad je, že aceton se používá kvůli tomu, jak snadno se získává, nicméně je to snadný způsob, jak omezit váš konečný produkt. Chloroform a DCM lze použít, ale nejsou příliš vhodné pro mimoburzovní použití, určitě existují jednodušší rozpouštědla, která lze získat, ale musel bych se v tom ještě trochu hrabat.
Byl by někdo schopen osvětlit náhrady rozpouštědel a zda jsou ketony použité při dekarboxylaci/extrakci problémem pro čistotu požadovaného konečného produktu?