- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 48
Zhruba před rokem, když jsem dokončoval část o kokainu v Bibli pro uživatele drog, jsem se rozhodl zařadit krátkou analýzu trhu ve Velké Británii s ohledem na skutečný obsah, jak byl předložen jedné známé laboratoři. Ačkoli to představuje situaci pouze na jednom místě v jednom časovém okamžiku, myslel jsem si, že by to mohlo být zajímavé.
.
.
NĚCO O VAŠEM KOKAINU
Jednoho deštivého odpoledne jsem se začal zabývat obsahem vzorků kokainu předložených známé britské laboratoři. Předmětem zájmu byla otázka, čím se kokain běžně sype nebo řeže (nepočítaje v to ostatní běžné drogy).
Od září 2020 do dubna 2021 bylo jako kokain předloženo 162 vzorků. Z nich 50 (31 %) bylo uvedeno výhradně jako kokain, bez jiného zaznamenaného obsahu. Zbytek jsem rozdělil do dvou souborů: na ty, u nichž se vrátil jeden přídavek, a na ty, u nichž se vrátilo více přídavků. Výsledné údaje byly následující:
Jediný přídavek (celkem 64 vzorků):
21 (13,0 %) = benzoylekgonin
17 (10,5 %) = levamisol
10 (6,2 %) = norkokain
7 (4,3 %) = benzokain
6 (3,7 %) = fenacetin
1 (0,6 %) = paracetamol
1 (0,6 %) = metformin
1 (0,6 %) = lidokain
Vícenásobné přídavky (celkem 48 vzorků)
10 (6,2 %) = levamisol + benzoylekgonin
7 (4,3 %) = levamizol + norkokain
5 (3,1 %) = levamizol + benzoylekgonin + norkokain
4 (2,5 %) = benzoylekgonin + norkokain
3 (1,9 %) = Benzoylecgonine + Ecgonine methyl ester
2 (1,2 %) = benzokain + norkokain
2 (1,2 %) = fenacetin + benzokain
2 (1,2 %) = fenacetin + norkokain
2 (1,2 %) = benzoylekgonin + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamisol + fenacetin
1 (0,6 %) = fenacetin + norkokain + benzokain
1 (0,6 %) = tropakokain + norkokain + benzoylekgonin + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamizol + norkokain + benzokain
1 (0,6 %) = levamizol + norkokain + benzoylekgonin + tropakokain
1 (0,6 %) = benzokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = fenacetin + methylester ekgoninu + benzoylekgonin + kofein + benzokain
1 (0,6 %) = levamizol + metformin + norkokain + benzoylekgonin
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonin + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = benzoylekgonin + prokain + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonin + fenacetin + methylester ekgoninu
Je třeba poznamenat, že ne všechny tyto látky jsou objemové nebo řezné: některé z nich jsou jednoduše důsledkem degradace nebo výrobních problémů. Označovat je jako přísady nebo aditiva není pravděpodobně nejlepší terminologie.
Nepřekvapilo mě však, že levamisol se umístil tak vysoko (byl přítomen ve 28 % výše uvedených vzorků); i když to nebylo tak vysoko, jak jsem se obával. Je všeobecně známo, že se používá k léčbě parazitických červů a že je velmi špatný nápad šňupat velké objemy. Překvapilo mě také nízké umístění lidokainu, protože jsem očekával, že bude hlavním anestetikem/činidlem. Možná se opět projevuje můj věk, což mě také vede k zamyšlení, co se stalo s prokainem.
.
Připomínám: Kopii knihy ve formátu PDF si můžete zdarma stáhnout přímo z chemické knihovny Breaking Bad zde:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/
.
.
NĚCO O VAŠEM KOKAINU
Jednoho deštivého odpoledne jsem se začal zabývat obsahem vzorků kokainu předložených známé britské laboratoři. Předmětem zájmu byla otázka, čím se kokain běžně sype nebo řeže (nepočítaje v to ostatní běžné drogy).
Od září 2020 do dubna 2021 bylo jako kokain předloženo 162 vzorků. Z nich 50 (31 %) bylo uvedeno výhradně jako kokain, bez jiného zaznamenaného obsahu. Zbytek jsem rozdělil do dvou souborů: na ty, u nichž se vrátil jeden přídavek, a na ty, u nichž se vrátilo více přídavků. Výsledné údaje byly následující:
Jediný přídavek (celkem 64 vzorků):
21 (13,0 %) = benzoylekgonin
17 (10,5 %) = levamisol
10 (6,2 %) = norkokain
7 (4,3 %) = benzokain
6 (3,7 %) = fenacetin
1 (0,6 %) = paracetamol
1 (0,6 %) = metformin
1 (0,6 %) = lidokain
Vícenásobné přídavky (celkem 48 vzorků)
10 (6,2 %) = levamisol + benzoylekgonin
7 (4,3 %) = levamizol + norkokain
5 (3,1 %) = levamizol + benzoylekgonin + norkokain
4 (2,5 %) = benzoylekgonin + norkokain
3 (1,9 %) = Benzoylecgonine + Ecgonine methyl ester
2 (1,2 %) = benzokain + norkokain
2 (1,2 %) = fenacetin + benzokain
2 (1,2 %) = fenacetin + norkokain
2 (1,2 %) = benzoylekgonin + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamisol + fenacetin
1 (0,6 %) = fenacetin + norkokain + benzokain
1 (0,6 %) = tropakokain + norkokain + benzoylekgonin + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamizol + norkokain + benzokain
1 (0,6 %) = levamizol + norkokain + benzoylekgonin + tropakokain
1 (0,6 %) = benzokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = fenacetin + methylester ekgoninu + benzoylekgonin + kofein + benzokain
1 (0,6 %) = levamizol + metformin + norkokain + benzoylekgonin
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonin + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = benzoylekgonin + prokain + norkokain + methylester ekgoninu
1 (0,6 %) = levamizol + benzoylekgonin + fenacetin + methylester ekgoninu
Je třeba poznamenat, že ne všechny tyto látky jsou objemové nebo řezné: některé z nich jsou jednoduše důsledkem degradace nebo výrobních problémů. Označovat je jako přísady nebo aditiva není pravděpodobně nejlepší terminologie.
Nepřekvapilo mě však, že levamisol se umístil tak vysoko (byl přítomen ve 28 % výše uvedených vzorků); i když to nebylo tak vysoko, jak jsem se obával. Je všeobecně známo, že se používá k léčbě parazitických červů a že je velmi špatný nápad šňupat velké objemy. Překvapilo mě také nízké umístění lidokainu, protože jsem očekával, že bude hlavním anestetikem/činidlem. Možná se opět projevuje můj věk, což mě také vede k zamyšlení, co se stalo s prokainem.
.
Připomínám: Kopii knihy ve formátu PDF si můžete zdarma stáhnout přímo z chemické knihovny Breaking Bad zde:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/