Γεια σε όλους. Πολλές συζητήσεις εδώ σχετικά με το τι να φτιάξουμε, πού να βρούμε κιβώτια, ψευδο, αν πρέπει να πάμε με τη μέθοδο p2p και ούτω καθεξής... Έχω φορτώσει πολλά πράγματα, πατέντες για την παρασκευή βοηθημάτων ζύμης efa και βενζαλδεΰδης. Αλλά πριν γίνει με αυτόν τον τρόπο, το efa ανακινείται κατευθείαν από τη χοάνη. Υπάρχουν διάφοροι ζυθοποιοί και ίσως ο πιο αποδοτικός δίνει περίπου 10γρ. efa ανά 100γρ. ( ξηρή ύλη ? ) τώρα δεν ξέρω αν είναι ξηρή ύλη ή νωπή, αλλά μάλλον δεν έχει σημασία τώρα. Παρεμπιπτόντως, κάπου εδώ στο φόρουμ υπάρχει ένας οδηγός για την εκχύλιση. Θέλω μάλλον να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει αυτή την εκχύλιση ? Κάποτε έφερα κάποια κολοκύθια από τις διακοπές μου, περίπου 50 γρ. αποξηραμένα, ίσως και περισσότερα. Έκανα εκχύλιση και κατέληξα με μια πράσινη γέλη, δεν μπόρεσα να την κάνω hcl ή μια διαυγή άχρωμη βάση. Αργότερα όμως αναρωτήθηκα αν το πράσινο τζελ θα μπορούσε να αντιδράσει και απευθείας με I/Rp ? Θα ήταν αυτό δυνατό; Έχει κανείς κάποια εμπειρία; Ευχαριστώ και καλή τύχη.