- Reaction score
- 2
Paljudes amatöörkeemikute protseduurides, mida ma olen lugenud internetis seoses trüptofaani dekarboksüülimisega, kasutatakse atsetooni ekstraheeriva lahustina, mõnikord isegi dekarboksüülimise enda katalüsaatorina. Ketoonid ja aldehüüdid moodustavad kergesti imiine primaarsete amiinidega, meie kontekstis "n-isopropülideen-trüptamiin", see saastumine kiireneb, kui tehakse happe/aluse ekstraheerimist, kuna mis tahes happe lisamine katalüüsib amiini ja imiini vahelist reaktsiooni.
Minu arvates kasutatakse atsetooni sellepärast, et seda on lihtne saada, kuid see on lihtne viis lõpptoote piiramiseks. Kloroformi ja DCMi võib kasutada, kuid need ei ole väga OTC-sõbralikud, kindlasti on olemas lihtsamaid lahusteid, mida on võimalik saada, kuid ma peaksin selle kohta veel veidi kaevama.
Kas keegi oskaks valgustada lahustite asendajaid ja kas dekarboksülimise/ekstraheerimise käigus kasutatavad ketoonid on probleemiks soovitud lõpptoote puhtusele?
Minu arvates kasutatakse atsetooni sellepärast, et seda on lihtne saada, kuid see on lihtne viis lõpptoote piiramiseks. Kloroformi ja DCMi võib kasutada, kuid need ei ole väga OTC-sõbralikud, kindlasti on olemas lihtsamaid lahusteid, mida on võimalik saada, kuid ma peaksin selle kohta veel veidi kaevama.
Kas keegi oskaks valgustada lahustite asendajaid ja kas dekarboksülimise/ekstraheerimise käigus kasutatavad ketoonid on probleemiks soovitud lõpptoote puhtusele?