dude.... wow... ez egy rohadt jó cikk... köszönöm, hogy megtaláltad...
Én még nem csináltam ilyet, csak a hétvégén csináltam a BzOH kénsavas oxidációjával DMSO útvonalon.... refluxon keresztül... csak egy órát refluxoltam, de istenem a DMSO termikusan lebomlik és olyan bűz marad, amit nehéz lerázni. Úgy értem, istenien szörnyű. Azt mondják, hogy reflux, de nem... azt hiszem, a lényeg az, hogy az alternatívát választottam, és egy kicsit sajnálom, hogy ezt tettem, inkább szerettem volna ezt az utat választani... Mert a nyers benzaldehidemnek olyan szaga van, mint a kén bomlástermékeinek, és ez borzasztó..... Még az extrakció és a mosás után is.... Jelenleg aktív szén van benne... lehet, hogy valahol elbasztam, de hát, gondolom, így vagy úgy, de desztillálni kell, és akkor mi lesz..... A kénes útvonallal a forralás csak 1 óra, és ezért választottam ezt, közel 95%-os hozammal, de nem jutottam közel sem...
Ezzel a módszerrel ive látta, hogy elszíneződik a végén a futás és még mindig kell desztillálni. De legalább csak benzaldehid van benne, talán némi reakcióképtelen alkohollal... Eléggé biztos vagyok benne, hogy ez az útvonal a jobb. Különösen, hogy a cikk a részleteket tartalmazza...