- Reaction score
- 2
Daudzās amatieru ķīmiķu procedūrās, ko esmu lasījis internetā par triptofāna dekarboksilēšanu, acetons tiek izmantots kā ekstrakcijas šķīdinātājs, dažkārt pat kā katalizators pašai dekarboksilēšanai. Ketoni un aldehīdi viegli veido imīnus ar primārajiem amīniem, mūsu kontekstā "n-izopropilidēntriptamīns", un šī piesārņošanās paātrinās, ja tiek veikta skābes/bāzes ekstrakcija, jo jebkuras skābes pievienošana katalizē amīna reakciju ar imīnu.
Manuprāt, acetonu izmanto tāpēc, ka to ir viegli iegūt, tomēr tas ir viegls veids, kā ierobežot galaproduktu. Var izmantot hloroformu un DCM, bet tie nav ļoti draudzīgi ārpusbiržas tirgum, noteikti ir vieglāk iegūstami šķīdinātāji, bet par to man būtu nepieciešams vairāk papētīt.
Vai kāds varētu sniegt informāciju par šķīdinātāju aizstājējiem un par to, vai dekarboksilēšanas/ekstrahēšanas laikā izmantotie ketoni rada problēmas vēlamā galaprodukta tīrības ziņā?
Manuprāt, acetonu izmanto tāpēc, ka to ir viegli iegūt, tomēr tas ir viegls veids, kā ierobežot galaproduktu. Var izmantot hloroformu un DCM, bet tie nav ļoti draudzīgi ārpusbiržas tirgum, noteikti ir vieglāk iegūstami šķīdinātāji, bet par to man būtu nepieciešams vairāk papētīt.
Vai kāds varētu sniegt informāciju par šķīdinātāju aizstājējiem un par to, vai dekarboksilēšanas/ekstrahēšanas laikā izmantotie ketoni rada problēmas vēlamā galaprodukta tīrības ziņā?