[HELP] Wybór pierwszego reaktora wsadowego - reaktor chiński czy nie?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Hej ludzie,

Nadszedł czas, abym wybrał swój pierwszy reaktor wsadowy.

Aby uniknąć konieczności kupowania więcej niż jednego reaktora podczas skalowania reakcji, a także aby zaoszczędzić na kosztach, chciałbym dostać w swoje ręce 100-litrowy szklany reaktor.
Kupno reaktora o pojemności 2-10 l wraz z agregatem chłodniczym i pompą próżniową tylko po to, by odsprzedać go później przy zakupie reaktora o pojemności 100 l, wydaje mi się zbyt dużym ryzykiem.

Jakie są Twoje doświadczenia z chińskimi reaktorami wsadowymi?

Zakładam, że firmy takie jak USA LABS również produkują w Chinach i sprzedają tylko na Amazon, więc czy lepiej byłoby kupować bezpośrednio od chińskiego producenta?

OSTRZEŻENIE CLEARNET - TEN POST ZAWIERA LINKI CLEARWEB

Otrzymałem wiele ofert, które chciałbym tutaj wymienić:

Lab1st

Poprosiłem o ofertę i czekam na nią w tej chwili, ale są one bardzo kosztowne w porównaniu do innych. Reaktor wsadowy 200L bez pompy próżniowej i agregatu chłodniczego kosztuje 17.500€.

USA LABS

- Szklany reaktor z płaszczem o pojemności 100 l, w tym agregat chłodniczy + pompa próżniowa: 28 049 EUR
Link: https://www.amazon.com/USA-Jacketed...ards/dp/B09T3QLWQT?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1

YUANHAI:

- Reaktor szklany z płaszczem 100L: 3.350€
- Chiller cyrkulacyjny: 1.000€
- Cyrkulująca wanna grzewcza: 1.260€
- Pompa próżniowa obiegu wody: 450€

- Rotavap 20L: 3.150€
- Chiller cyrkulacyjny: 2.000€

- 50L Rotavap: 4.200€
- Chiller cyrkulacyjny: 2.250€

Link: https://yuanhuai.en.alibaba.com/

Cincerly,

Koko

Saul

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
133
Na początek wystarczy kupić 20-litrową kolbę okrągłodenną z 2 lub 3 szyjkami. Możesz zrobić z 2 szyjki, 3 szyjki, jeśli chcesz. Jest to o wiele tańsze
podgrzej ją gazem i użyj mieszadła z prętem o średnicy do 20, które musisz kupić osobno, ponieważ mieszadła obsługują tylko średnicę 6.
kup również pompę akwariową o mocy 10 W i dobry skraplacz
również dobry termometr i pH papierowe lub cyfrowe

wskazane jest również zamówienie dobrego zestawu startowego, ponieważ złącza znajdują się w kolbach zaciskowych i wielu innych.

Saul

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
133
jeśli kupujesz poza Europą, musisz również zapłacić podatek importowy w wysokości 21%
więc dla 10.000€ jest to dodatkowe 2100€.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606

Dzięki stary, masz rację - na początek to prawdopodobnie dobre rozwiązanie, aby zapoznać się z procesem i reakcją!

Znalazłem świetne opcje i je zamówię, dzięki!

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606

Czy płaszcz grzewczy lub płyta grzejna nie sprawdziłyby się równie dobrze?

Saul

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
133
nie dla 20-litrowej kolby

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606

Znalazłem płaszcz grzewczy o mocy 2100 W odpowiedni do kolb o pojemności 20 l.

Brzmi wygodniej niż używanie gazu lub płyty grzejnej.

OSTRZEŻENIE CLEARNET

Kolejny o mocy 3000W

Pierwszy z nich jest dość tani i nagrzewa się do 350°C, podczas gdy drugi może nagrzewać się nawet do 450°C

W metodzie NaBH4/CuCL2 temperatura 80°C nie jest przekraczana i byłaby idealna, a w metodzie P2P, którą wybrałeś, również by się sprawdziły, ponieważ wymagana jest temperatura 165°C.

Co o tym sądzisz?

Saul

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
133

Robisz to, co uważasz za dobre dla siebie.

Nigdy tego nie używam, ponieważ o wiele bardziej lubię gaz, a najważniejsze jest mieszanie napowietrzne z prędkością 1500 t/min.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606

Wypróbuję obie opcje, ponieważ widziałem je na zdjęciach laboratoryjnych online, a następnie zdecyduję, która najbardziej mi odpowiada :)

Dzięki za radę!

adroitsynth

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
W jakim kraju pracujesz?

Kiedy zaczynałem, zamawianie reaktorów było czystym szaleństwem, teraz, gdy konsultuję się w branży konopi indyjskich od ponad dekady w Kalifornii w USA. Mogę zamówić 10 100-litrowych reaktorów bez mrugnięcia okiem.

Być może będę więc w stanie odpowiedzieć wprost lub nawet ułatwić zamówienie za pośrednictwem mojej firmy konsultingowej. Od razu chciałbym poruszyć kwestię "chińszczyzny". Istnieje wielu producentów i wiele z ich produktów wygląda identycznie, z doświadczenia mogę powiedzieć, że niektórzy mają odpowiednią kontrolę jakości, a inni po prostu nie trafiają w sedno. Problem komplikuje się, gdy dochodzi do obsługi klienta lub wymiany/rozwiązywania problemów.

Ale szczerze mówiąc, nie ma to żadnego znaczenia, zwłaszcza dla branży konopi indyjskich, o ile jest to szkło i trzyma płyn, w większości przypadków. Inną kwestią jest sprzęt pomocniczy.

Aby jak najlepiej ci pomóc, w jakim kraju się znajdujesz i co chcesz zrobić ze swoim reaktorem? Zaufaj mi, widziałem i robiłem to wszystko, zbudowałem wiele wielomilionowych laboratoriów i wiele tańszych laboratoriów, które krążą wokół tych droższych z doktorami przekręcającymi kurki i pokrętła.

Jeśli wszystko, czego potrzebujesz, to łagodne ogrzewanie i chłodzenie z mieszaniem, nie możesz się pomylić, jeśli potrzebujesz precyzyjnej konstrukcji, aby pomieścić procesy wrażliwe na powietrze i wodę lub precyzyjne zarządzanie temperaturą, potrzebujesz wskazówek.

Ponadto reaktory dobrze nadają się do refluksu, ale nie do odzyskiwania, a jeśli chodzi o krystalizację, warto wybrać reaktor z filtrem, który ma płytę filtracyjną i dno, które opuszcza się w celu łatwego zbierania.

Chińscy producenci doskonale radzą sobie z ogrzewaniem i chłodzeniem, zwłaszcza w tej cenie, ale z próżnią już nie tak bardzo.

Daj znać, chętnie pomogę!

Last edited:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Hej stary,

wielkie dzięki za opinię.

Biorąc to pod uwagę, obecnie mieszkam w Europie Środkowej i nie mam doświadczenia biznesowego w żadnej branży, która mogłaby być pomocna w zamawianiu dużych ilości reaktorów wsadowych z Chin. Jest to również zadanie na kilka tygodni/miesięcy od teraz, ale chcę mieć wszystko gotowe i na miejscu, kiedy nadejdzie właściwy czas.

Celem będzie wyłącznie produkcja wolnej bazy amfetaminy.

Czy jesteś otwarty na prywatny czat?

Sprawdziłem wiele chińskich firm i zawsze wybieram te (oprócz jakości i cen), które oferują świetną obsługę klienta przez cały proces.

Nie złożyłem jeszcze żadnego zamówienia, więc czas na rozpoczęcie dyskusji byłby bardzo odpowiedni.

PS - nie miałem dostępu do mojego konta przez około 2 tygodnie, więc od jutra będę w pełni z powrotem.

Z poważaniem,

Koko