Question Jak czyścić brudną metamfetaminę

jeff

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Witam wszystkich, jestem tu nowy i zastanawiałem się, czy moglibyście mi pomóc znaleźć najłatwiejszy sposób na wyczyszczenie mojej brudnej mety. Miał krótki pobyt w koszu na śmieci i teraz ma w sobie trochę brudu.
Moim pomysłem było rozpuszczenie go w wodzie i przefiltrowanie. Następnie mógłbym zagotować wodę i powinienem zostać z czystymi kryształami, prawda?
Z góry dziękuję.

Attachments

• 79y2hNmgRj.jpeg
    79y2hNmgRj.jpeg
    4.4 MB · Views: 303

Daveibrilator23

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Używam acetonu do czyszczenia... wsyp trochę soli do filiżanki i dodaj aceton... sól usuwa wodę z acetonu i to jest to, czego powinieneś użyć do czyszczenia Stuff.....

Proszę, popraw mnie, jeśli całkowicie się mylę.

BevItUp

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Dziękuję za pomysł z solą! Używałem zwykłego acetonu

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,335
Deals
Dobre metody obejmują lodowaty aceton (100%, suszony siarczanem magnezu lub sitem molekularnym 3A), który jest płukaniem. Wrzący gorący 99+% alkohol izopropylowy wysuszony w ten sam sposób jest niesamowity 🤩, a odparowany i trzeci to woda destylowana. Rozpuszcza tak wiele rzeczy, że nie zatrzymuje całej masy. Rozdrobnij go najpierw dla każdej metody. Aceton, nawet bezwodny, rozpuszcza niektóre metamfetaminy. Więc nie pozwól mu nasiąknąć.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
115
Próbowałem wysuszyć IPA o czystości 99% i aceton o czystości 99% za pomocą magnezu i za każdym razem wynik był błędny. Za każdym razem otrzymywałem proszek magnezu unoszący się w części ciekłej, a ich odfiltrowanie było całkowicie niemożliwe.
Czytałem również, że woda + NaCl nie miesza się z acetonem i IPA, więc prawdopodobnie jest to dobry sposób na suszenie rozpuszczalników o takiej czystości.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,335
Deals
Z jakiegoś powodu (na haju) opisałem oczyszczanie. Odkurzyć i zapalić. Rozpuszczenie go w niewielkiej ilości wody i przepuszczenie przez filtr wydaje się wręcz przesadą. Czy wiesz, jakie reaktanty i produkty uboczne prawdopodobnie się w nim znajdują? Na pewno gorsze niż brud

BevItUp

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
70
Ponieważ nie chciałem kupować dużej metalowej puszki, kupiłem zmywacz do paznokci Acetone. Jest w 100%, ale nie zauważyłem, że zawiera niewielką ilość benzoesanu denatonium, o którym nigdy wcześniej nie słyszałem, ale najwyraźniej zaczynają go teraz dodawać do wszystkiego. Powodem, dla którego zaczęli umieszczać benzoesan denatonium we wszystkim, jest to, że jest to najwyraźniej najbardziej gorzka substancja znana człowiekowi. Podobno jest tak gorzka, że dodanie niewielkiej ilości do acetonu sprawia, że jest on prawie niemożliwy do wypicia przez człowieka. Nigdy nie myślałem o piciu acetonu, ale najwyraźniej wiele dziewczyn na imprezach z lakierami do paznokci to robi (nawet nie wiedziałem, że imprezy z lakierami do paznokci to coś takiego). Zaczęto go dodawać do płynów niezamarzających, żeby psy ich nie piły.

Podobno próg goryczy wynosi 0,05 części na milion (ppm). W górnictwie węglowym oznacza to 1/2 grama na tonę metryczną! To 1/2 mm na KM! Dla ludzi, jest to gdzieś około 10 ppm goryczy, kiedy gardło się zamyka, a usta zaczynają niekontrolowanie robić wszystko, co w ich mocy, aby pozbyć się goryczy. Zwykle powoduje to bicz kręgowy, taki jak nadwyrężenie szyi. (Właśnie to przeczytałem, trochę dziwne).

W każdym razie, chciałem sprawdzić, czy ktoś jeszcze się z tym spotkał i uzyskać kilka wskazówek.

Mam teraz aceton w zamrażarce, gotowy do dobrego umycia jakiegoś produktu. Ponieważ przyjmuję doustnie, obawiam się, że benzoesan denatonium sprawi, że oczyszczony produkt będzie zbyt gorzki, aby go połknąć. Ja próbuję ->🤪

Moim planem jest po prostu trochę wyczyścić i zobaczyć, jak to działa. Myślę, że skoro produkt sam w sobie jest zwykle bardzo gorzki, to po co trochę więcej? Myślałem też o wypróbowaniu coli, żeby to zniwelować. Ale jeśli jest tak gorzki, jak przewiduję... to może być dużo coli za jednym razem?

Jestem w 90% pewien, że gdybym wypił ją z kieliszkiem whisky lub tequili, moje usta nie zauważyłyby, że je oszukałem, dopóki nie byłoby za późno! A do tego jeszcze cola i może łyżeczka cukru? Ale niestety... Przestałem pić. Wtedy wydawało mi się to dobrym pomysłem 😒

Życzę powodzenia!

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,335
Deals
Tak, zmienia to nieco smak. Moja żona nie chce palić tytoniu po przepłukaniu go acetonem. Ostatnio 100 ml wrzącego izo na gram, szybkie wymieszanie i przepuszczenie przez filtr Buchnera dobrze mi służy i zwykle w filtrze Buchnera pozostaje około 15% wagowo jakichś nieznanych kryształków. Prawdopodobnie MSM
.

xile

Don't buy from me
Resident
Reaction score
56
Moim zdaniem powinieneś rozpuścić to w wodzie lub ipa/wodzie lub wódce, przefiltrować i skrystalizować Fluid. Po prostu pracować z brudem, a nie z niejasno zsyntetyzowanym produktem.