- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 103
Witajcie przyjaciele,
Otrzymałem resztę sprzętu potrzebnego do uruchomienia mojego laboratorium. Jest ono ustawione w naszej piwnicy, odgrodziłem część i obłożyłem ją folią malarską, jest to prymitywne, ale będzie służyć swojemu celowi. Mam:
Na rozgrzewkę chciałbym zsyntetyzować własny kwas solny, wydaje się, że to dobre miejsce na rozpoczęcie. Mam rękawice nitrylowe i nowy, fantazyjny respirator pełnotwarzowy z odpowiednimi filtrami węglowymi.
Myślę, że ostatnim elementem wyposażenia, którego potrzebuję, jest wyciąg oparów dla bezpieczeństwa. Kupiłem płyty gipsowo-kartonowe, które potnę i umieszczę w pudełku pomalowanym farbą epoksydową. Potrzebuję rurki PTFE i kilku wentylatorów do odprowadzania oparów przez zewnętrzne schody drzwiowe i to powinny być absolutnie ostatnie elementy, które "myślę", że powinienem potrzebować.
Jestem otwarty na wszelkie porady, ale szczególnie interesuje mnie, co @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre i @WillD myślą o tej konfiguracji.
Jestem głodny GOTOWANIA!!!
Otrzymałem resztę sprzętu potrzebnego do uruchomienia mojego laboratorium. Jest ono ustawione w naszej piwnicy, odgrodziłem część i obłożyłem ją folią malarską, jest to prymitywne, ale będzie służyć swojemu celowi. Mam:
- pustą lodówkę na napoje, która obecnie ma temperaturę około 19°F
- pompę próżniową Welch 2024B-01 (około 2001 r.) - nie jestem jeszcze pewien, jak jej używać...
- Zestaw zlewek 5 sztuk (50 ml 100 ml 250 ml 400 ml 600 ml)
- Kolejne dwa zestawy zlewek, 1k i 2k - oba pękły w transporcie, więc wciąż na nie czekam, ale nie są niezbędne do rozpoczęcia pracy.
- 2 mieszadła laboratoryjne 100-2000 obr./min, moc grzewcza 180 W, płyta grzewcza z mieszadłem 716 ℉, 55 cali
- Stożkowy lejek rozdzielający o grubych ściankach i pojemności 2000 ml ze złączami 29/32 i kurkiem PTFE - 2 l
- Kolba okrągłodenna RBF z 3 szyjkami, z 19/22 środkowym i bocznym standardowym stożkowym złączem zewnętrznym (2000 ml)
- Zestaw szklanych naczyń laboratoryjnych 24/40 Chemistry Glassware 32PCS Chemistry Lab Glassware Kit 250 1000ml do destylacji, separacji, oczyszczania, syntezy - zestaw ten zawiera skraplacze Vigreux, Allihn, Graham i Liebig, a także mniejszy lejek separacyjny i różne kolby z 2 i 3 szyjkami.
- Laboratoryjny aparat do destylacji próżniowej, kolba filtrująca 2000 ml, lejek z podziałką 300 ml
- Niech Bóg błogosławi hazard online
Na rozgrzewkę chciałbym zsyntetyzować własny kwas solny, wydaje się, że to dobre miejsce na rozpoczęcie. Mam rękawice nitrylowe i nowy, fantazyjny respirator pełnotwarzowy z odpowiednimi filtrami węglowymi.
Myślę, że ostatnim elementem wyposażenia, którego potrzebuję, jest wyciąg oparów dla bezpieczeństwa. Kupiłem płyty gipsowo-kartonowe, które potnę i umieszczę w pudełku pomalowanym farbą epoksydową. Potrzebuję rurki PTFE i kilku wentylatorów do odprowadzania oparów przez zewnętrzne schody drzwiowe i to powinny być absolutnie ostatnie elementy, które "myślę", że powinienem potrzebować.
Jestem otwarty na wszelkie porady, ale szczególnie interesuje mnie, co @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre i @WillD myślą o tej konfiguracji.
Jestem głodny GOTOWANIA!!!