Nowe tryptaminy....

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Ok, więc jestem pewien, że niektórzy ludzie są świadomi, że robiłem n-DMT i inne tryptaminy przy użyciu aminowania redukcyjnego w niskich temperaturach...
Zastanawiam się więc, widząc, że jest tak wiele rzeczy opartych na 2,5-dimetoksybenzaldehydzie, jestem ciekawy, co by było, gdybyś użył go jako źródła aldehydu w tej reakcji?
Zastanawiałem się również nad cykloheksanonem, ale oczywiście jako ketonem...

Więc z tym pierwszym hipotetycznie uzyskałbyś coś w rodzaju 2,5-dimetoksy-4-metylotryptaminy? Czy byłoby to aktywne?

A może n-cykloheksylotryptamina?

Czy którykolwiek z nich może być w ogóle aktywny? Muszę spróbować poczytać więcej na temat zależności struktura-aktywność, co jest moim planem na weekend na kilka tematów, z których ten jest jednym....

Chyba po prostu dało mi to do myślenia....

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Czy jestem psychiczny? Jestem zaskoczony, że nikt się tu nie odezwał.... czy większość chemików tutaj robi am-her i takie tam?

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Piperydynowe pochodne tryptamin nie spełniają żadnej roli. Utrata siły działania i brak charakterystycznych efektów.
Niedopasowana nomenklatura tryptaminy i fenetyloaminy.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Tak, przepraszam za to. Napisałem to jakiś czas temu, zanim zacząłem przyglądać się chemii PEA.

Iv zdecydowanie słyszał o 5-MEO-pirolidynetryptaminie i wierzę, że fluorowany również wyszedł z laboratorium Nicholsa. To znaczy, nie brzmi to przyjemnie, ale jest interesujące, że uważam, że ktoś został znaleziony nago na kampusie po spożyciu części 5-Meo-pyr-tryptaminy w laboratorium Nichols.
Naprawdę stworzyli tam WIELE interesujących rzeczy - czy to nie Nichols wpadł na cały pomysł i chemię wielu n-benzylofenetyloamin?

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
338
Cóż, stworzyłem kilka, które mają superpotencjalne zachowanie w zakresie wypierania ligandów znakowanych radioaktywnie, ale to jest pomiędzy moim własnym, który nie miał wystarczająco dużo do tej pory (zbyt wiele byłoby przerażające) i niezależnie przez profesora Nicholsa z powyższego zdjęcia i garstkę ludzi na wydziale badawczym uniwersytetu, czy jakoś tak to wtedy było...

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Czy byłoby w porządku, gdybyś dostarczył anonimowych spostrzeżeń z pierwszej ręki na temat tych opartych na cyklobutanie i substytutach azetydyny?

View previous replies…

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
338
Masz na myśli LSZ? Albo inaczej, już widzę cząsteczki, które wyobrażam sobie, że miałeś na myśli azetydyny podstawione 2-benzylem, które byłyby potencjalnie aktywne... Osobiście uwielbiam azirydyny, ale wiem, że nie są zdrowe. Dziękuję za inspirację, czy to jest teraz gorące?

P.S. Zastanawiam się, czy przypadkiem w metodzie syntezy MDMA z bromo-3,4-benzodioksolu i tlenku propylenu ten ostatni nie zostałby zastąpiony 1,2-dimetyloazirydyną, spekuluję, że produkt końcowy można by uzyskać w reakcji jednopotowej. Azyrydyna, o której mówię, nie została znaleziona.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
338
FCvV4roJd8

DavidNichols

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
23
I meant TCB-2 and ZCB. I do not recommend to administrate neither 2-benzyl, nor your novel ZADAM. But if you want to poison some rabbits with inferior chemicals I have a better and more bizarre version of benzodioxole variant.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
338
Thank you for bringing TCB2 and ZCB back in my field of view... my sketches were only making use of the azetidine moiety in a less calculated manner. I found nothing about ZADAM and ZCB I have yet to figure out how it's synthesis is approached. The benzodioxole thing was just an example of making use of aziridines to obtain PEA's from halogenated aryls and I have no clue wether it work's or not (propylene oxide does for MDMA synthesis).