A žili šťastne až do smrti... maby :)

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Pýtam sa, pretože ma zaujíma váš názor ako skúsenejšej skupiny. Ušetrím si príbeh o priateľovi, ktorý ma požiadal o túto otázku, a začnem faktami: mať 30 rokov, psa a nejaké peniaze z mesačného prenájmu bytu, ale blížiaci sa trest 5 - 6 rokov, nemienim sa vzdať toho, čo ma baví, teda okrem psa sa vrátiť k hre na chemika. Som si vedomý všetkého atď. Otázka sa týka hypotetického okamihu, keď o pár mesiacov budem s úsmevom na tvári a s peniazmi na dobrý začiatok smerovať k západu slnka :) Ktorú krajinu by ste si vybrali a na čo by ste pri výbere dbali? Žijem v Európe, v Poľsku, podľa môjho názoru bude najbezpečnejšia Ázia. Život na konci sveta, bez elektroniky, prepychu a všetkých ostatných blbostí, ktoré západná civilizácia považuje za najväčší výdobytok, je pre mňa teoreticky plus. Nebudem hádzať ďalšie myšlienky, aby som nikoho nenavádzal. Napriek nadšeniu je stále najdôležitejší zdravý rozum a fakty

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
Sakra, žiadna odpoveď od januára..

Dúfam, že sa máš dobre, kamoš..

Ak mám byť úprimný, neviazal by som to na konkrétnu krajinu, dôležité je, aby krajina, ktorú by ste si vybrali, nemala podpísanú zmluvu o vydávaní osôb s Poľskom a ideálne ani nie najlepšie vzťahy s EÚ.
Mohol by som uvažovať o Venezuele, pretože je to pekná a teplá krajina, ktorá je zhodou okolností bezpečným útočiskom pre oldshool teroristov z európskych teroristických skupín spred roku 2000.

Chceli by ste lacnú krajinu, ktorá nemá dobré spojenie so zvyškom sveta, ale je dostatočne moderná, aby bola dobrým miestom pre život z hľadiska starnutia (nemocnice, zdravotná starostlivosť)

Musíte rozmýšľať aj v malých krokoch. Začnite to spracovávať od začiatku. Ako bude vyzerať situácia, keď budete musieť odísť? Budete môcť cestovať cez letiská? Je toľko otázok, ktoré si musíte položiť! V ideálnom prípade by ste chceli mať pripravené jedno bezpečné miesto v Poľsku, ktoré by ste mohli navštíviť práve vtedy, keď sa začne váš útek, a ďalšie bezpečné miesto nachádzajúce sa v krajine, z ktorej by ste mohli odletieť do cieľovej destinácie. Táto krajina by musela byť mimo EÚ a opäť by s Poľskom nemala podpísanú žiadnu zmluvu o vydávaní osôb.

Musíte mať na pamäti, že v prípade definitívneho uväznenia by bol na vás okamžite vydaný zatykač, ak by ste nenastúpili do väzenia, s možnosťou vydania aj Europolu alebo Interpolu.

Zostaňte v bezpečí

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Ďakujem za odpoveď. som v poriadku. Odišiel som z Poľska, ale stále som v Európe. Zarábam peniaze.

Zatiaľ ma nehľadajú, pred niekoľkými dňami sa konal nejaký súd, ale prítomnosť bola nepovinná a akosi si nikto nevšimol, že sa nemienim dostaviť. Je to trochu zvláštne, pretože som nezaplatil kauciu a ani raz som sa neohlásil na polícii. Zdá sa, že právni zástupcovia ďalších dvoch ľudí zapojených do prípadu sa snažia veci predlžovať, ako sa len dá, pretože som počul, že jeden z nich má dieťa. kašľať na tie krysy :).

Musel som začať s legálnou prácou, vybral som si krajinu, kde nikoho nepoznám a nikdy som tam nebol. Dosť rokov som nepracoval, ale býval som dobrý zvárač a tam som sa rozhodol začať. Pre istotu si sťahujem všetky videá, pretože uvažujem, že si otvorím malú "kuchyňu" a všetko budem tlačiť online. Na jednej strane som ešte online neobchodoval, takže ma čaká veľa učenia, ale na druhej strane nie som veľmi kontaktný človek a keby som mal hľadať ľudí od začiatku, tak by som to psychicky nevydržal :).

Čo sa týka budúcnosti, chcem čo najskôr odísť z Európy, myslím, že mám tak rok alebo dva, kým ma budú vážne chcieť, ale viete, čím skôr, tým lepšie. A čo letiská, ak by ma hľadali na základe európskeho zatykača, čo ak by som letel z letiska mimo Európy? Práve cez tieto letiská som najprv odmietol Južnú Ameriku. Aj Afrika je z tohto dôvodu pochybná, hoci mám švagra z Afriky a práve som sa dozvedel, že jeho brat tam otvoril 4 reštaurácie :). Ázia sa zdá byť najbezpečnejšia, v najhoršom prípade si vždy nájdem prácu ako zvárač.
V Poľsku mám byt, ktorý mi nepatrí a je prenajatý, takže z neho budem mať nejaké peniaze.

Celkovo je to zatiaľ všetko. Ak má niekto nejaké rady alebo pripomienky, rád si ich vypočujem

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
To je príjemné počuť, že ste v poriadku! :)

Želám vám veľa šťastia vo všetkom, zostaňte v bezpečí!!!

View previous replies…

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Nebudú sa mi vyhýbať

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
Keď dôjde na sračky, toto sú bohužiaľ veci, ktoré treba očakávať :(. Zostaňte pri tom všetkom silní!!!

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Ako hovoríte, všetko je aj tak nepredvídateľné. Najväčšie plány často zlyhajú kvôli malým chybám, ktoré sa nedali predvídať. V tomto biznise musíte riskovať. Mimochodom, čo najhoršie sa môže stať, 5 alebo 6 rokov väzenia? Na rozdiel od zdania to tam nie je hrozné. Samozrejme, je to strata času a trochu nuda, viac by ma trápilo, že som to vzdal, že som s nimi prehral. Verím v seba a v to, že môžem uspieť, a myslím, že sa viac bojím vzdania ako prehry. Je možné, že to, čo urobím, skončí horšie, ale z vlastnej vôle a po boji. Je dôležité nerobiť nič proti sebe a cítiť sa dobre :)

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
685
Deals
65
Väznicu by som označil za strašné miesto bez rešpektu

Zostať v bezpečí

madmoney69

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
170
Pekný profilový obrázok.
Nikdy sa nevzdávajte orgánom činným v trestnom konaní.
Za to, čo ste urobili, môžete neskôr v živote sedieť vo väzení. Radšej neskôr ako teraz.
Dúfam, že ti všetko najlepšie G.