- Reaction score
- 2
V mnohých postupoch amatérskych chemikov, ktoré som čítal na internete okolo dekarboxylácie tryptofánu, sa ako extrakčné rozpúšťadlo niekedy používa acetón, ktorý sa dokonca používa ako katalyzátor samotnej dekarboxylácie. Ketóny a aldehydy ľahko vytvárajú imíny s primárnymi amínmi, v našom kontexte "n-izopropylidén-tryptamín", táto kontaminácia sa urýchľuje, keď sa vykonáva extrakcia kyselinou a zásadou, pretože pridanie akejkoľvek kyseliny katalyzuje reakciu amínu na imín.
Môj odhad je, že acetón sa používa kvôli tomu, ako ľahko sa získava, je to však jednoduchý spôsob, ako zadržať váš konečný produkt. Chloroform a DCM sa môžu použiť, ale nie sú veľmi vhodné na voľný predaj, určite existujú jednoduchšie rozpúšťadlá, ale musel by som sa v tom ešte trochu pohrabať.
Vedel by niekto objasniť náhrady rozpúšťadiel a či ketóny použité počas dekarboxylácie/extrakcie predstavujú problém pre čistotu požadovaného konečného produktu?
Môj odhad je, že acetón sa používa kvôli tomu, ako ľahko sa získava, je to však jednoduchý spôsob, ako zadržať váš konečný produkt. Chloroform a DCM sa môžu použiť, ale nie sú veľmi vhodné na voľný predaj, určite existujú jednoduchšie rozpúšťadlá, ale musel by som sa v tom ešte trochu pohrabať.
Vedel by niekto objasniť náhrady rozpúšťadiel a či ketóny použité počas dekarboxylácie/extrakcie predstavujú problém pre čistotu požadovaného konečného produktu?