- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 105
Dobrý deň, priatelia,
Dostal som zvyšok vybavenia potrebného na začatie prevádzky môjho laboratória. Je zriadené v našej pivnici, časť som ohradil a obložil maliarskym igelitom, je hrubé, ale svojmu účelu poslúži. Mám:
Ako rozcvičku by som si chcel syntetizovať vlastnú kyselinu chlorovodíkovú, zdá sa mi to ako dobrý začiatok. Mám nitrilové rukavice a parádny nový celotvárový respirátor s príslušnými uhlíkovými filtrami.
Myslím, že poslednou časťou vybavenia, ktorú potrebujem, je digestor kvôli bezpečnosti. Kúpil som si plech, ktorý narežem a zmodifikujem do krabice natretej epoxidovou farbou. Potrebujem teflónové trubice a ventilátory na odvádzanie výparov cez schodisko vonkajších dverí a to by mali byť úplne posledné časti, ktoré "si myslím", že by som mal potrebovať.
Som otvorený všetkým radám! ale najmä ma zaujíma, čo si o tejto zostave myslia @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre a @WillD.
Som hladný po varení!!!
Dostal som zvyšok vybavenia potrebného na začatie prevádzky môjho laboratória. Je zriadené v našej pivnici, časť som ohradil a obložil maliarskym igelitom, je hrubé, ale svojmu účelu poslúži. Mám:
- prázdnu chladničku na nápoje, ktorá má v súčasnosti teplotu asi 19 °C
- vákuovú pumpu Welch 2024B-01 (okolo roku 2001) - zatiaľ neviem, ako ju používať...
- Súprava kadičiek 5 ks (50 ml 100 ml 250 ml 400 ml 600 ml)
- Ďalšie dve sady kadičiek, 1k a 2k - obe sa rozbili pri preprave, takže na ne ešte čakám, ale nie sú nevyhnutné na začatie
- 2 laboratórne miešadlá s otáčkami 100 - 2000 ot/min, 180 W vykurovací výkon 716℉ miešacia varná doska, 55 palcov
- 2000ml kužeľový oddeľovací lievik s ťažkými stenami, 29/32 spojmi a teflónovým kohútom - 2 l
- 3-hrdelová banka s okrúhlym dnom RBF, so stredovým a bočným štandardným kužeľovým vonkajším spojom 19/22 (2000 ml)
- Súprava chemického skla 24/40 32ks Súprava chemického laboratórneho skla 250 1000ml na destiláciu separáciu čistenie syntézu - táto súprava obsahuje Vigreuxove, Allihnove, Grahamove a Liebigove kondenzátory, ako aj ďalší menší separačný lievik a rôzne banky s 2 a 3 hrdlami
- Laboratórny prístroj na vákuovú filtráciu a destiláciu, 2000 ml filtračná banka, 300 ml odmerný lievik
- Boh žehnaj online hazardným hrám
Ako rozcvičku by som si chcel syntetizovať vlastnú kyselinu chlorovodíkovú, zdá sa mi to ako dobrý začiatok. Mám nitrilové rukavice a parádny nový celotvárový respirátor s príslušnými uhlíkovými filtrami.
Myslím, že poslednou časťou vybavenia, ktorú potrebujem, je digestor kvôli bezpečnosti. Kúpil som si plech, ktorý narežem a zmodifikujem do krabice natretej epoxidovou farbou. Potrebujem teflónové trubice a ventilátory na odvádzanie výparov cez schodisko vonkajších dverí a to by mali byť úplne posledné časti, ktoré "si myslím", že by som mal potrebovať.
Som otvorený všetkým radám! ale najmä ma zaujíma, čo si o tejto zostave myslia @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre a @WillD.
Som hladný po varení!!!