Varna redukcija P2NP v majhnih serijah z uporabo NaBH4 in CuCl2

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Za redukcijo majhnih serij P2NP je ta metoda hitrejša in varnejša od uporabe aluminijaste folije in živosrebrovih soli, v reakciji ni strupenih živosrebrovih soli, izkoristek te reakcije pa je razmeroma visok

1-fenil-2-nitropropen - 5 g (0,031 M, 1 eq), m.p. 65-66C
NaBH4 - 8,5 g (0,225 M, 7,2 eq)
THF - 120 ml
H2O - 60 ml
CuCl2 * 2 H2O - 0,53 g (0,0031 M, 0,1 eq), raztopina v 3 ml H2O

V 500-mililitrsko bučko s tremi grli, opremljeno z ustrezno RO, dodajalnim lijem in termometrom, se nalije 80 ml THF in 60 ml vode. V bučko se nato naenkrat doda NaBH4, 7,2 ekvivalenta, 8,5 g, vključi se mešanje, bučka pa se postavi v ledeno kopel s snegom in vodo. Nitroalken, raztopljen v 40-45 ml THF, se je previdno dodajal prek dodajalnega lijaka, in ko je bila dodana približno polovica raztopine, se je erlenmajerica odstranila iz ledene kopeli in hitrost dodajanja THF+RNO2 se je povečala. Ob koncu dodajanja je bila temperatura v erlenmajerici, katere vsebina je postala bela, približno 45-50 C - in brez dvakratnega premisleka je bila iz brizge skozi povratni hladilnik dodana raztopina 0,53 g CuCl2 / 3 ml H2O. Bakrov klorid je bil dodan v enem odmerku, zelo hitro, in Pm je takoj postal črn z močnim izločanjem vodika. Temperatura se je še naprej gibala okoli 50 C - kljub očitni eksotermi, ki se je dogajala v notranjosti. Sproščeni vodik tako zaradi "izhlapevanja" ohlaja Pm. Bučko smo nato nežno segrevali, dokler termometer ni pokazal 64-66C. V tem trenutku se najprej ustavi aktivno izločanje vodika, THF pa začne vreti. Hkrati se Pm jasno razdeli na dve fazi - skoraj prozorno zgornjo plast in spodnjo plast, črno od bakra. Plavec meni, da je dvig temperature s 45-50C na 65C (Bp THF) zelo primeren pokazatelj poteka reakcije.

Nato smo Rm v ledeni kopeli ohladili na 20C in skozi dodajalni lijak dodali 15-20 ml 37% klorovodikove kisline - aktivne reakcije nismo opazili, zato je bil ves NaBH4 porabljen v procesu redukcije. Nato smo erlenmajerico ponovno ohladili na 15-20 °C in skozi isti lijak dodali 30-35 g NaOH v ~150 ml vode. Po kratkem mešanju se je Rm ponovno razdelil v plasti - spodnja, anorganska, je postala oranžne barve (kot razumem, je koordinatni kompleks Cu-NH razpadel in baker se je sprostil v prosti obliki). In kar je najpomembneje, v organski fazi je bila minimalna količina bakra. To je seveda na oko. Za vsak primer smo Rm dodali jedilno sol in vso vsebino prelili v ločilni lijak. Spodnjo plast smo ekstrahirali z mešanico MTBE + THF (25+25 ml), ekstrakt smo združili z glavno plastjo THF in razredčili s 40 ml MTBE. Nato smo organske snovi sprali s 15-odstotno raztopino NaOH in nasičeno raztopino NaCl, posušili z Na2SO4, nato pa nevtralizirali s šibko raztopino H2SO4 v CH3CN, razredčili z ledeno hladnim acetonom, filtrirali in ponovno temeljito sprali z acetonom.

Izdelek: 4,3 g 1-fenil-2-aminopropana kot sulfatna sol.

Attachments

• Y6nyzbhM10.png
    Y6nyzbhM10.png
    6 KB · Views: 515

Hip-Hop-Gruppe

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Kako deluje?
Ali lahko to reakcijo uporabim za DOH?

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Ta reakcija se uporablja za redukcijo večine nehalogeniranih nitroolefinov

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1
Pozdravljeni. ali lahko pošljete izvor teh informacij, prosim?

Last edited by a moderator:

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Seveda
Ta metoda je na Zahodu postala priljubljena šele v zadnjih desetih letih. V zadnjih letih je hitro postala najbolj priljubljena metoda. Njena pomanjkljivost je, da jo je mogoče izdelati le v majhnih serijah. S to reakcijo imam več izkušenj.
Od tu lahko dobite vse informacije, ki jih želite, tudi slike
Za vsa vprašanja mi lahko pošljete PM

waltjr5858

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
15
In the video posted they absolutely do a 250g batch... you very much can do big ones...

DEA:)

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3
RnO2 je plin, kajne? kakšna naprava se uporablja za njegovo sproščanje v reakcijo? Sliši se dobro, da se vam ni treba ukvarjati z živim srebrom. Res RnO2? Ali ni radon radioaktiven? Ali je to rNO2? karkoli že to je?

tukaj ni ničesar o plinih, mislim, da sem preveč neizobražen za to.

Last edited:

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
O radonskem plinu je moja napaka. Za proizvodnjo amfetamina dejansko potrebujemo le natrijev borohidrid, bakrovo sol (bakrov klorid ali bakrov sulfat) in P2NP, za opremo pa le opremo, ki jo je mogoče segrevati in mešati ter refluksirati, in termometer, topilo pa je lahko IPA namesto THF, potrebni so le preprosti modifikacijski koraki

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3
ah, thx za razjasnitev tega, super, me bo prebral v to :)

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3

Pozdravljeni, stric Lee,
ali lahko prosim pojasnite, kakšne preproste spremembe so potrebne za uporabo IPA namesto THF? to bi bilo super :) thx

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Nitrostiren 32 (2,77 g, 10 mmol) smo previdno po delih dodajali mešani suspenziji NaBH4 (2,84 g, 75 mmol) v IPA (32 ml) in vodi (16 ml), kar je povzročilo eksotermno reakcijo, ki je povečala temperaturo zmesi na 50-60 °C. Nato smo previdno po kapljicah dodali 2M raztopino CuCl2 (0,5 ml, 1 mmol), kar je povzročilo nadaljnjo eksotermnost. Reakcijo smo nato z zunanjim segrevanjem 30 minut vzdrževali pri 80 °C. Ko je reakcija dosegla t. i. r. t., smo ob mešanju dodali 25 % raztopino NaOH (20 ml) in faze ločili. Vodno fazo smo nato ekstrahirali z IPA (3x30 ml). Ekstrakcije smo združili, posušili nad MgSO4 in filtrirali. Filtratu je bila med mešanjem dodana stehiometrična količina 4M HCl v dioksanu. Mešanico smo izparili in dobili sivkasto usedlino, ki smo jo suspendirali v suhem acetonu in mešali 1 h. Suspenzijo smo nato filtrirali in sprali s suhim acetonom, da smo dobili 33 kot brezbarvno amorfno trdno snov (2,02 g, 71 %).

To je izvirna metoda, za več informacij si lahko ogledate spletno mesto, ki sem ga poslal zgoraj, to spletno mesto si lahko ogledate z brskalnikom TOR in izklopljenim JS

amines2Nend

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Stric Lee, to je odlična reakcija! Nekaj dodatnih informacij najdete tukaj, vse pa so povzete iz novejših informacij, povezanih z zgornjo povezavo:
Skripta c++ za samodejno izračunavanje razmerij:

amines2Nend

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Tudi iz navedenih virov: Podroben zapis za sintetični meskalin! Ista natančna metoda

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
Ali lahko bakrov klorid nadomestimo z bakrovim sulfatom?

waltjr5858

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
15
Iz nekega razloga je ta reakcija prvič delovala popolnoma v redu, nato pa sem z uporabo natančnih navodil, kot so v videoposnetku na spletnem mestu, in kakovostnih sestavin zdaj na koncu dobil zelo zelo svetel bel prah, ki ne naredi ničesar. Prvič je bil prašek namesto bele barve videti nekoliko zagorel. To je vse iz iste čiste serije p2np. Zelo čudno...