П2нп не се разтваря, първият ми синтез.

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Как мога да добавя някого, който да изкаже мнението си? бих искал да добавя/спомена 2 членове по тази тема .
@gpatreon
Другият човек ще го потърся

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1
Кой е @gpatreon? lol

Като цяло съм съгласен с @Никога не спя. Според мен можете да почистите лабораторията си от Hg и да продължите с всички мерки за сигурност. В съответствие с реакционното ви натоварване не мисля, че сте замърсили твърде много.

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1
Да, точно
офк не
да

Можете изобщо да не използвате GAA, както казах в урока си тук.

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Ще направя още един синтез (ако имам късмет 2) утре.
Също така голяма грижа за мен е живакът в крайния продукт.
Ще измия амалгамата си 2Х.
и ще използвам горещ IPA, за да разтворя p2np.

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Oke благодаря u за информацията. в първия си синтез/първи опит. използвах colled IPA и смесих много със стъклена пръчка, но не разтворих ( p2np). След това го нагрях ( като в главата си имах, че температурата на кипене на IPA е само 60 градуса),
направих Mcguyver и се опитах някак си да го загрея в мантията за нагряване от 1 л ( направих го в колба от 250 мл с 3 глави).
Направих го на най-ниската степен, но мисля, че беше прекалено горещо (за първи път използвах нагревателна колба, така че не знам температурния диапазон). Стана много парещо в очите ми (затова спрях, защото здравето е по-важно).
(( p2np се разтвори, но след като го махнах от нагревателя, се превърна в кашав пухкав разтвор))
Въпрос: това нормално ли е ? или не ? ( усещането за парене от алкохол в очите ми)

Отново всичко е ново за мен, беше първият ми опит с химикали като p2np.
Утре ще си купя 2л котлон (със стерилизация) от амазон.

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Също така се връщам към първия си синтез, разтворът ( добавяйки алки към разтвора на разтворената амалгама p2np) дойде с прозрачен слой отгоре, който събрах в съотношение 50/50 iPA. ( за по-нататъшен синтез)
но най-забавното е, че след като отстраних горния слой, разбърках цялата смес и 24 часа по-късно отново имаше светложълт слой отгоре.

Reaction score
311
Какво получихте от двата слоя (прозрачен и жълт)? Подкиселихте ли го?

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Все още не знам, не го подкиселих, защото не бих отделил време и усилия, които да вложа в този неуспешен опит ( запазих двата маслени слоя отделно, ще ги подкиселя след новия си синтез. тогава вече имам под ръка разтвор на киселина/ацетон, така че не губя 3 пъти повече време за това. )
(( ще ги подкиселя, разбира се, не заедно в един миксер!))
И случайна бележка: държа разтвора отново за 24 часа и се появи друг (но по-тънък и по-тъмножълт) горен слой (който ще хвърля в талията с другото съдържание в бехеровата чаша).

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Днес не опитах поредния опит да направя АМФ.
Защото е празник и хубаво време, така че много хора къде навън.
Но използвах това време полезно и направих кофа с водна помпа за моите кондензатори, така че да не губя вода (отработената вода се връща в кофата и се засмуква обратно от водната помпа на входа на кондензатора).

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Така че днес втори опит.
Отново проблеми с p2np.
Той се разтвори напълно , но след това, след като го оставих при стайна температура, отново стана кашав.
Добавих GAA, разбърках на гореща плоча, но не постигнах голям успех ( GAA е с отвратителна миризма, която е изключително проникваща и остава дълго време)
Амалгамата беше добра, но направих голяма грешка! След изплакването сложих стоп на колбата, за да блокирам достъпа на кислород до нея ( бях си сложил дъждобран @Never to sleep ;), en other gloves), след това сложих стоп, гадостта почти се взриви! високо налягане и високи температури се освободиха. ( бях несигурен да сложа p2np, тъй като беше изключително горещо), затова го сложих за секунда в студена водна баня, за да се охлади малко.
След това добавих кашавия p2np, но без незабавно взаимодействие. едва след интензивно разклащане температурата се повиши, общо взето прекарах около час в разклащане, за да го направя горещ, за да се охлади, ако ще и да съм все още разклащал и охлаждал. (Предполагам, че съм пропуснал момента, в който да сложа p2np в амалгамата.
Добавих разтвора на алките и го разбърках "веднъж", бурна реакция ( много мехурчета),
30 минути по-късно: горният слой все още се образуваше, така че разбърках 3 пъти.
Взех 3 шуувъра, (получавам безпокойство, ако си помисля за Hg).
Сега съм по пижама и не искам да погледна ( изпаренията в удобната ми пижама, а след това ще заспя с нея ....)

Въпроси:
-Нормално ли е екстремното повишаване на температурата ( от амалгамата)?
-Ако добавя р2нп, температурата ще се повиши повече от взаимодействието с амалгамата ? / или това не е свързано с топлината ? ( добавянето на p2np)
- Все още съм толкова притеснен, колкото и да се притеснявам за тези Hg изпарения. общо вдишах около 5 пъти максимум ( изпарения , или в стаята/градината lol, където изпаренията все още присъстваха),
може ли някой да ми даде някакви нумбрета или информация, за да ме успокои? ( знам, че е най-добре да не използвам Hg, но не е опция, тъй като похарчих толкова много пари за тази инсталация/метод ( трябваше да купя всичко)

Наздраве

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1
Здравейте. имате предвид повишаване на температурата по време на образуването на амалгама?

Да, реакцията на редукция е много екзотермична.

Защо не използвате респиратор? Това е прост начин да се предпазите.

enzym

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Оке момчета, ето моята актуализация.
-разтворът от втория синтез ( имаше много вода на дъното, но използвах малко магнезиев сулфат ((който по-късно филтрирах)), стана почти имидиантно оранжев след 1 капка киселинен разтвор ( ph беше все още високо и смешното е, че трябваше да добавя много разтвор на киселина/IPA, за да стигне до 5-6..
Другите два разтвора от първия ми синтез излязоха най-добри.
-първият слой ( 24 часа по-късно/ и разреден 1/1 с IPA) нормална трансформация на солта.( с остатъчна течност малко розово, така че подкиселено малко повече)
-вторият слой( отделяне след 48 часа по-късно без разреждане в алкохол) стана почти като крайния продукт( разтворът се сгъсти с подкиселяването и стана "мокра паста за скорост"
Все още трябва да ги филтрирам и промия, но ще го направя със следващия си пълен синтез.

Въпрос: тук има 2 видеоклипа ( AMF от AI/Hg). защо единият добавя малко вода (50ml) с p2np и IPA? ( другият не го прави, а използва p2np само с IPA((и GAA...)).
Каква е причината за добавянето на малко вода?
@Marvin "Popcorn" Sutton @G.Patton.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,089
Deals
1
прочетете за него в тази тема: bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/dextroamphetamine-synthesis-nabenhower-1942.388/

waltjr5858

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
15
If you happen to still be trying or if you do again in the future most likely all of your reaction mixture was perfectly fine matter of fact I can almost guarantee it. The biggest problem with this reaction is getting an actual proper aluminum amalgam. It can absolutely be done with regular kitchen Reynolds Wrap preferably the heavy duty kind actually probably mandatory at a minimum. It's all about getting the right amount of Mercury with the right amount of aluminum so the aluminum doesn't start breaking down and dissolving but the surface gets a nice amalgam going. That doesn't mean a dull surface which I think they say in the video or something somewhere but it's actually a very shiny surface and you can tell just by looking at it it is extremely active. Almost like worms crawling around on the surface. Which I am sure are bubbles LOL. Anyone else here doing this in the future with problems that's probably going to be it. It's absolutely the hardest part of the reaction and if it's not right it will fail definitely. When the aluminum is right the temperature takes off like a rocket.