- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 77
Zkusil jsem provést tuto syntézu a skončilo to tak, že to vypadalo a mělo strukturu karamelu. Nebyly v něm vůbec žádné krystaly. Použil jsem tablety, které obsahovaly kukuřičný škrob, povidon, laktózu a stearan hořečnatý. Místo do vody ohřáté v mikrovlnné troubě jsem tablety přidal do ethanolu, pak jsem ethanol odpařil a mělo to tu karamelovou strukturu. Do karamelového pseudoefedrinu jsem pak přidala stejné množství vody, jak bylo uvedeno v receptu. Poté jsem postupoval podle receptu, ale změna barvy se objevila ihned po 1-2 hodinách místo 8-10 hodin. Stejně jsem počkal 8 hodin, pak jsem to přefiltroval a nechal na pultu a chtěl jsem přidat hcl, ale nemohl jsem, protože jsem nebyl doma a nakonec jsem ho přidal 3 dny po přefiltrování směsi. Přidala jsem 1,5 lžíce hcl snažila jsem se to přehnat, protože jsem v té době neměla ph proužky. Pak jsem tekutinu odvařil a opět mi zbyla ta karamelová hmota. Zkoušel jsem ji rekrystalizovat v acetonu, ale nepomohlo to, byla stále karamelová. Co způsobilo neúspěch této syntézy? Je to tabletami, způsobem extrakce, tím, že jsem hcl přidal příliš pozdě, nebo tím, že jsem přidal příliš málo hcl? Nebo se mi tato syntéza podařila a měl jsem to nechat ještě trochu zaschnout? Prosím o pomoc.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 226
Could be the pills weren't extracted or properly enough. Or the final product was over acidified. I've never done this one as tina is better and reagents are more readily accessible.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 77
- By Anarchy Labz
I tried it a differen't time with proper ph management, I didn't extract the pills, I did it like in the synthesis, but when I evaporated the final mixture it was still caramel but when I added ethanol crystals came out and I separated them from the caramel and got like 2g of white crystals.