Synteza metkatynonu (efedronu/βk-metamfetaminy)

Anarchy Labz

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
77
Próbowałem zrobić tę syntezę i skończyło się na tym, że wyglądała i miała konsystencję karmelu. Nie było żadnych kryształów. Użyłem tabletek zawierających skrobię kukurydzianą, powidon, laktozę i stearynian magnezu. Zamiast dodawać tabletki do wody podgrzanej w kuchence mikrofalowej, dodałem je do etanolu, a następnie odparowałem etanol i uzyskałem karmelową konsystencję. Następnie dodałem taką samą ilość wody do karmelowej pseudoefedryny, jak podano w przepisie. Następnie postąpiłem zgodnie z przepisem, ale zmiana koloru pojawiła się natychmiast po 1-2 godzinach zamiast 8-10. Odczekałem 8 godzin, a następnie przefiltrowałem go i zostawiłem na blacie. Chciałem dodać hcl, ale nie mogłem, ponieważ nie było mnie w domu i dodałem go 3 dni po przefiltrowaniu mieszaniny. Dodałem 1,5 łyżki hcl, próbowałem przesadzić, ponieważ nie miałem wtedy pasków ph. Następnie zagotowałem płyn i ponownie pozostała substancja przypominająca karmel. Próbowałem rekrystalizować ją w acetonie, ale to nie zadziałało, nadal była karmelowa. Co spowodowało niepowodzenie tej syntezy? Czy chodzi o tabletki, metodę ekstrakcji, zbyt późne dodanie hcl lub dodanie zbyt małej ilości hcl? A może odniosłem sukces w tej syntezie i powinienem był pozwolić jej jeszcze trochę wyschnąć? Proszę o pomoc.

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
226
Could be the pills weren't extracted or properly enough. Or the final product was over acidified. I've never done this one as tina is better and reagents are more readily accessible.

Anarchy Labz

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
77
I tried it a differen't time with proper ph management, I didn't extract the pills, I did it like in the synthesis, but when I evaporated the final mixture it was still caramel but when I added ethanol crystals came out and I separated them from the caramel and got like 2g of white crystals.