Źródło nitroetanu

InLikeFlynn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Znalazłem butelkę tego do mojej syntezy P2NP. Teraz potrzebuję tylko N-butyloaminy (mam pewne problemy z tym frontem)

FENTAMAS

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
85
Można również użyć innych amin, na przykład izobutyloaminy, którą można łatwo uzyskać poprzez dekarboksylację a-aminokwasu waliny.

View previous replies…

Macondor

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
dzięki, pytam, ponieważ to...
"Rozpuść 140 g (1 mol) heksametylenotetraaminy (urotropiny, heksaminy) i 157,5 g (1,05 mola) jodku sodu (lub 174 g (1,05 mola) jodku potasu) w 1000 ml gorącego 95% alkoholu etylowego (190-procentowego alkoholu zbożowego). Następnie dodaje się 243 g bromosafranu (1 mol) i odstawia roztwór do momentu, aż przestanie się wytrącać. Strumień gazowego HCl jest następnie wprowadzany do mieszaniny, gdzie osad ulega hydrolizie, rozpuszcza się i wytrąca się chlorek amonu. Chlorek amonu jest odfiltrowywany, a alkohol z filtratu jest usuwany przez destylację pod zmniejszonym ciśnieniem. Oczyścić surową aminę, uwalniając wolną zasadę za pomocą roztworu NaOH (45 g NaOH w 135 ml wody). Wyekstrahować olej za pomocą eteru (lub toluenu, chlorku metylenu itp.) i ponownie przekształcić w sól HCl za pomocą strumienia gazu HCl. Przefiltrować kryształy powstałe z eteru".

yuiopjkl

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
47
Byłem wcześniej zainteresowany tym produktem i po przeprowadzeniu badań przeczytałem, że zawiera on 99% nitroetanu (karta charakterystyki).
Ale przeczytałem gdzieś w Internecie, że ktoś go wypróbował i powiedział, że zawiera tylko niewielką ilość nitroetanu (chyba 10%).

View previous replies…

InLikeFlynn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Jestem ciekawy, czy użyto "kroku 6", a nie innego kroku w tej rodzinie produktów. AFAIK krok 6 jest jedynym, który składa się głównie z nitroetanu. Krok 8 zawiera aceton i nitroetan.

"Cuccio Pro Powder Polish Dip System Step 8 Dipping Powder Remover".
Nazwa chemiczna % wagowy Nr CAS.
ACETON 60-75% 67-64-1
NITROETAN 25-40% 79-24-3

View previous replies…

NarcoState

Don't buy from me
New Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
go to universalcompanies dot come site there is the exact product and it says 99% nitroethane in the official technical sheet. I'm ordering, let's see.