- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 77
Pokúsil som sa urobiť túto syntézu a skončilo to tak, že to vyzeralo a malo štruktúru karamelu. Neboli tam vôbec žiadne kryštáliky. Použil som tablety, ktoré obsahovali kukuričný škrob, povidón, laktózu a stearan horečnatý. Namiesto pridania tabletiek do vody ohriatej v mikrovlnnej rúre som ich pridala do etanolu, potom som etanol odparila a malo to tú karamelovú štruktúru. Potom som do karamelového pseudoefedrínu pridala rovnaké množstvo vody, ako bolo uvedené v recepte. Potom som postupoval podľa receptu, ale zmena farby sa objavila okamžite po 1-2 hodinách namiesto 8-10. Aj tak som počkal 8 hodín, potom som to prefiltroval a nechal na pulte a chcel som pridať hcl, ale nemohol som, pretože som nebol doma a nakoniec som ho pridal 3 dni po prefiltrovaní zmesi. Pridal som 1,5 polievkovej lyžice hcl, ktorú som sa snažil prekročiť, pretože som v tom čase nemal ph prúžky. Potom som tekutinu odvaril a opäť mi zostala tá karamelová hmota. Skúšal som ju rekryštalizovať v acetóne, ale nefungovalo to, stále bola karamelová. Čo spôsobilo neúspech tejto syntézy? Je to tabletami, metódou extrakcie, tým, že som pridala hcl príliš neskoro alebo tým, že som pridala príliš málo hcl? Alebo sa mi táto syntéza podarila a mal som to nechať ešte trochu zaschnúť? Prosím, pomôžte mi.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 226
Could be the pills weren't extracted or properly enough. Or the final product was over acidified. I've never done this one as tina is better and reagents are more readily accessible.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 77
- By Anarchy Labz
I tried it a differen't time with proper ph management, I didn't extract the pills, I did it like in the synthesis, but when I evaporated the final mixture it was still caramel but when I added ethanol crystals came out and I separated them from the caramel and got like 2g of white crystals.