Bu sentezle başarılı olan var mı? Uyumuyorum, yemek yemiyorum, düşünüyorum ve tekrar tekrar düşünüyorum.
İlk sorum Pd/C %10 (%50 ıslak su) hakkında. Bildiğim kadarıyla bu su süspansiyonunu ifade ediyor. Basit görünüyor, ama değil: teyit edemediğim şey ağırlık. Söylendiği gibi, deney için Pd/C aşağıdaki gibi kullanıldı: "0,34 g %10 karbon üzerinde paladyum (%50 ıslak su)"
Bu, 0,34 g %10 Pd/C + 0,34 g suyun süspansiyona dönüştüğü anlamına mı geliyor? Yoksa 0.34g hazır süspansiyon yani 0.17g Pd/C + 0.17g su mu?
Gaz giderme ile ilgili ikinci zor soru. CO2 bu reaksiyonun yan ürünü olarak ortaya çıkar. Bunun nispeten küçük bir kısmı etanol içinde çözünecektir, tahminimce %15 civarında. Diğer bir %10'luk kısım reaktörü dolduracaktır. CO2'nin geri kalanı için gaz giderme gereklidir. H2 2 atm'nin altında uygulansa bile sorunu çözmeyecektir (ya da H2'yi 10 atm'nin altında uygulamamız gerekir ki bu çılgınca bir hikaye ahahah).
Asıl soru, H2'nin kilitleneceği ve reaktörün CO2'den arındırılacağı noktanın NASIL belirleneceği?